13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΣτο βάθος… κήπος.

Στο βάθος… κήπος.

Της Εύας Παπαντωνάκη,

Το  καλοκαίρι πλησιάζει, η μέρα μεγαλώνει και η νύχτα αργεί να έρθει. Είναι η καλύτερη εποχή και τα περισσότερα μαγαζιά ήδη έχουν ανοίξει τις αυλές και τους κήπους τους και περιμένουν να μας υποδεχτούν με δροσερά κοκτέιλ, σπιτικά ροφήματα και καλοκαιρινή διάθεση. Σε όλη την Αθήνα -γνωστές και μη- αυλές περιμένουν να προσφέρουν σκιά και απόλαυση στους πελάτες τους.

Black Duck Garden

Στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ένας «αυτοκρατορικός» κήπος φροντίζει να θυμίζει την παλιά κλασική Αθήνα παρέχοντας στους πελάτες του μια νοσταλγική και classy γευστική εμπειρία. Μέχρι τις 20.00 προσφέρει εκλεκτές γεύσεις  για brunch ή πρωινό, για όλες τις διαθέσεις και όλες τις ώρες.

Theory Bar & More

Προχωρώντας στα Βόρεια συναντάμε το Theory γνωστό στέκι στο Χαλάνδρι για χαλαρό καφέ, brunch και όχι μόνο. Διαθέτει το καταπράσινο αίθριο του που μπορεί ο καθένας να απολαύσει το πρωϊνό του – με American, French ή Μεσογειακό στυλ-  ή πολυποίκιλα , χορταστικά  brunches. Καθώς και για τους λάτρεις της υγιεινής και του fitness προσφέρονται smoothies, χυμοί και σαλάτες.

Najbarajo

To  Najbarajo που σημαίνει «γειτονιά» δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα λιγότερο από την γειτονική και φιλόξενη αυλή στην στοά στην οδό  Παπανδρέου, στο Χαλάνδρι. Το all day cafe bar αποτελεί κρυμμένο παράδεισο για να απολαύσει κανείς καφέ, smoothies, snacks  ή ποτό. Είναι ιδανικό για ηλιόλουστα, ξένοιαστα μεσημέρια με την παρέα ή τον τετράποδο κολλητό σου, αφού έχουν ανοιχτή φιλική  πολιτική για κατοικίδια.

Bella Vespa

Τίποτα δεν συνδυάζεται πιο ιδανικά από τον αέρα θάλασσας που διακατέχει τα Νότια με μια αυλή. Κεντρικά της Γλυφάδας το bella vespa υποδέχεται τους πελάτες του από το μεσημέρι και μετά για να απολαύσουν αυθεντικές ιταλικές γεύσεις σε συνδυασμό με τον φινετσάτο αέρα του μαγαζιού. Όμως και όταν πέφτει η νύχτα γίνεται το τέλειο μέρος για ένα ποτό ή κοκτέιλ στις ροτόντες και την δροσιά της αυλής του .

Εύα Παπαντωνάκη
Γεννημένη το 1998, στην ΑΘήνα. Φοιτά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού. Είναι γλωσσομαθής, με ενδιαφέρον για τα πολιτισμικά και κοινωνικά δρώμενα. Κατ’ επέκταση, αρθρογραφεί στο Ελεύθερο.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ