19.4 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΗ νέα γενιά στα κοινά!

Η νέα γενιά στα κοινά!


Του Μανώλη Ανδριγιαννάκη,

Ζούμε σε μια εποχή που η πολιτική και οι πολιτικοί έχουν απολέσει κάθε ίχνος πίστης και σεβασμού από την πλευρά του λαού, σε μια περίοδο που ο πολιτικός είναι συνώνυμο του ψεύτη και του κλέφτη, σε μια χρονική στιγμή που ο μέσος Έλληνας -και ιδίως η νεολαία- έχουν απομακρυνθεί σε μεγάλο βαθμό από τα κοινά. Δεν πρόκειται, συνεπώς, για ένα εύκολο περιβάλλον για οποιονδήποτε θελήσει να ασχοληθεί και να προσφέρει στην κοινωνία.

Σε έναν χώρο που χαρακτηρίζεται από τόσα προβλήματα, βλέποντας πολλοί έναν νέο άνθρωπο να κάνει το βήμα μπροστά και να εκτεθεί πολιτικά σε μια εκλογική αναμέτρηση, η πρώτη ερώτηση είναι: «Που πας να μπλέξεις; Δεν βλέπεις τόση βρωμιά;». Η απάντηση εκεί είναι απλή… Αν δεν εμπλακεί κι ο νέος άνθρωπος – και ηλικιακά αλλά και στο μυαλό-, πώς είναι δυνατόν να καθαρίσει αυτό το σύστημα; Αν δεν προωθήσεις το νέο αίμα, με τις νέες ιδέες, που δεν κουβαλά τις παθογένειες του παρελθόντος πώς θα έρθει η αλλαγή;

Άλλωστε το να σκέφτεσαι και δρας «έξω από το κουτί» είναι πάντα δύσκολο, αλλά δείχνει κάτι. Κόντρα σε αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα αποστροφής από την πολιτική και αδιαφορίας για τα κοινά ζητήματα υπάρχουν και κάποιοι που, αντίθετα από το ρεύμα, επιθυμούν να «τρέξουν» για ένα καλύτερο αύριο! Το ευχάριστο είναι ότι, όπως φαίνεται, περισσότεροι νέοι από ποτέ έχουν δραστηριοποιηθεί σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, είτε ως υποψήφιοι είτε και ως εθελοντές, εμπλεκόμενοι στη δημοκρατική αυτή διαδικασία. Υπάρχει, συνεπώς, και αυτό το μέρος της νέας γενιάς, εκείνοι που θέλουν να κάνουν τη διαφορά! Οι νέοι άνθρωποι με όραμα, με ελπίδες, αλλά και στόχους. Η ενεργή νεολαία που μπορεί και θέλει να χαράξει μια νέα πορεία. Αυτή η νεολαία πρέπει να στηριχθεί και όχι να παραγκωνιστεί. Η απόφαση ενός νέου ανθρώπου να εμπλακεί στην πολιτική σήμερα είναι δύσκολη, αλλά θαρραλέα. Με τη συμμετοχή μπορούμε να πετύχουμε πολλά, με την αδιαφορία τίποτα. Ζητώ λοιπόν από όλους να στηρίξουν και να είναι δίπλα σε νέους υποψήφιους, όποιους ξέρουν και όποιους θέλουν. Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι η νέα γενιά δεν κάθεται όλη μέρα στις καφετέριες, αλλά είναι δραστήρια και ενεργή για τα καθημερινά προβλήματα.

Συγχρόνως, οι υποψηφιότητες νέων ανθρώπων λειτουργούν και ως ένα κάλεσμα για την υπόλοιπη νεολαία, τους συνομηλίκους και τους φίλους μας, αφού κινητοποιούνται με ένα τρόπο κι αυτοί, ενημερώνονται και μετατρέπονται σιγά σιγά σε ενεργούς πολίτες. Αυτό αποτελεί βαθιά ανάγκη για τη χώρα και τη δημοκρατία μας αυτή την περίοδο. Περισσότερη συμμετοχή!

Μέσα σε αυτό το κλίμα, πήρα κι εγώ την απόφαση να κάνω το πρώτο μου βήμα στον χώρο της πολιτικής και να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε αυτές τις εκλογές για το δήμο μου. Στην πορεία μου, αυτούς τους μήνες, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, γνώρισα και συνεργάστηκα με πολλά νέα άτομα της ηλικίας μου – φοιτητές οι περισσότεροι- που κατεβαίνουν σε αυτές τις δημοτικές. Νέοι φίλοι από όλη την Αθήνα, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα που απάντησαν στο προσκλητήριο, για να καθορίσουμε την επόμενη μέρα στις πόλεις μας. Είμαι υποψήφιος στο Βύρωνα, στην Αθήνα, με τη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ- Χρήστος Γώγος, αλλά έχω μια υπέροχη και παραγωγική συνεργασία με εκδηλώσεις, συναντήσεις και περιοδείες, με νέους από δήμους των νοτίων προαστίων από Νέα Σμύρνη και Αργυρούπολη, μέχρι Μοσχάτο και Παλαιό Φάληρο. Είναι και μια ευκαιρία εμείς οι νέοι, με αυτό τον τρόπο, να ενωθούμε και δείξουμε την αξία και τη δύναμη της διαδημοτικής συνεργασίας που ελάχιστα έχει αξιοποιηθεί στην Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Συνοψίζοντας, θα ήθελα να σημειώσω ότι οι δημοτικές εκλογές στις 26 Μαΐου αποτελούν άλλη μια ευκαιρία να διαμορφώσουμε και να αποφασίσουμε όλοι μαζί για την επόμενη μέρα της πόλης μας. Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί και μια μοναδική ευκαιρία να κάνουμε μια αλλαγή. Να ανανεώσουμε την πολιτική ζωή αυτού του τόπου, επιλέγοντας νέα άτομα που το αξίζουν και θα αγωνιστούν θέτοντας το συμφέρον της πόλης που ζουν σε προτεραιότητα. Η επιλογή είναι δική σας. Όπως είπε κι ο Μαχάτμα Γκάντι «Ας γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο». Στις 26 Μαΐου υπάρχει επιλογή!


 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μανώλης Ανδριγιαννάκης
Μανώλης Ανδριγιαννάκης
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1999 και είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΟΠΑ. Παρακολουθεί σεμινάρια και ημερίδες πολιτικής, οικονομίας, γεωπολιτικής και τεχνολογίας, ενώ συμμετέχει σε συνέδρια και προγράμματα προσομοίωσης πολιτικών θεσμών (Europa.S, ΠΠΔΣ, ΜΒΕ, MEUS). Στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Βύρωνα, στην Αθήνα. Στο OffLine Post έφερε την ιδιότητα του Αρχισυντάκτη Οικονομικών κατά το διάστημα Ιούνιος 2019-Ιούνιος 2020.