12.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςTHIS IS AMERICA... in Athens

THIS IS AMERICA… in Athens


Της Εύας Παπαντωνάκη,

Η Αθήνα αποτελεί γνωστό γαστρονομικό και πολιτισμικό κέντρο όπου χιλιάδες κουζίνες και στυλ συναντώνται με επιτυχία και για όλες τις διαθέσεις των «πεινασμένων» ενδιαφερομένων. Εστιάζοντας στην Αμερικάνικη κουζίνα βρήκαμε τα καλύτερα και πιο παραδοσιακά στην νοοτροπία και προφανώς πιστά στο στυλ Αμερικανικά μαγαζιά. Στην παρακάτω λίστα μην περιμένετε να δείτε TGI Fridays και McDonald’s, πρόκειται για αυθεντικό american streetfood και μη!

New York Sandwiches (Οδός Νίκης 23, Σύνταγμα)

Σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας βρίσκεται ένα αυθεντικό Νεοϋορκέζικο σαντουιτσάδικο με μινιμαλιστική διακόσμηση και δίπλα booths για ένα σάντουιτς ή Χουμέρι μπέργκερ στα γρήγορα. Η τοποθεσία άλλωστε δεν είναι τυχαία αφού αποτελεί busy και πολυσύχναστο δρόμο που θα μπορούσε να παραπέμπει στην ταχύτητα και εγρήγορση της Time Square της Νέας Υόρκης ενώ ταυτόχρονα η τοιχογραφία του Bill the «Butcher» από την ταινία «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» σε παρακολουθεί επιβλητικά.

Milk and cookies (Περικλέους 56, Αθήνα)

Το milk and cookies είναι φρέσκο, trending και ήδη έχει γίνει ανάρπαστο από πολλούς. Το όνομα προδίδει πως σε αυτό μαγαζί θα βρεις ολόφρεσκα milkshakes και φυσικά αχνιστά, fresh-baked μπισκότα, πολύχρωμα cupcakes, specialty teas και όλων των ειδών τα ροφήματα. Ένα άκρως girly και πολύχρωμο μαγαζί με λεπτομέρειες από μονόκερους και στολισμούς από φωτογραφίες στους τοίχους κάνει και τους πιο σκληρούς να υποκύπτουν σε ένα δροσερό milkshake μια ζεστή ηλιόλουστη μέρα σαν αυτές της  Calofornia.

The big Kahuna (Σαλαμίνος, Κεραμεικού 42)

Φυσικά από την λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει ένα αυθεντικό burgerάδικο, όμως το big Kahuna δεν αποτελεί ένα συνηθισμένο American burger house αλλά είναι αυθεντικό χαβανέζικο. Και για όσους νομίζουν ότι μπερδεύτηκα, η Χαβάη αποτελεί την 50η χώρα που ανήκει στις Πολιτείες των ΗΠΑ. Το big Kahuna αποτελεί μια γωνιά στο Γκάζι που καταφέρνει να σε μεταφέρει μέχρι τον Ειρηνικό ωκεανό όχι μόνο με τις εξωτικές του γεύσεις αλλά και με την διακόσμηση του καθώς εξωτικοί φοίνικες, χαλαρή μουσική και προσωπικό ντυμένο με πουκάμισα με έντονα χρώματα και μοτίβα σε εξυπηρετεί. Τέλος, αποτελεί το μέρος που μπορείτε να γευτείτε εξωτικά μπεργκερς με αστακό, κροκέτες κροκόδειλου και μοσχάρι kobe συν πολλούς ακόμα γευστικούς συνδυασμούς και δροσιστικά κοκτέιλ. Η παραπάνω λίστα είναι άκρως ενδεικτική και φυσικά δεν καλύπτει όλο το φάσμα των καταστημάτων με Αμερικάνικο αέρα. Υπάρχουν και πολλά άλλα όπως το Po’s BBQ, PapaGeorge που αποτελεί αυθεντική pub με αντίστοιχο μενού και hot hot burgers για «ένα στα γρήγορα», το κοινό στοιχείο σε όλα τα μαγαζιά είναι το Αμερικανικό στυλ και το καλό φαΐ, καθώς ήρθαν για να μείνουν και να αφήσουν μια «essence» από Ηνωμένες Πολιτείες.


Εύα Παπαντωνάκη
Γεννημένη το 1998, στην ΑΘήνα. Φοιτά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού. Είναι γλωσσομαθής, με ενδιαφέρον για τα πολιτισμικά και κοινωνικά δρώμενα. Κατ’ επέκταση, αρθρογραφεί στο Ελεύθερο.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ