19.4 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΚυκλοφόρησε η νέα ταινία των Childish Gambino και Rihanna

Κυκλοφόρησε η νέα ταινία των Childish Gambino και Rihanna


Του Μάριου Μώρου,

Η πολυαναμενόμενη ταινία μικρού μήκους «Guava Island» με πρωταγωνιστές τους Donald Glover (Childish Gambino) και Rihanna κυκλοφόρησε στις 13 Απριλίου του 2019 και είναι διαθέσιμη για δωρεάν προβολή στην υπηρεσία του Amazon Prime Video.

Σε σκηνοθεσία Hiro Murai και σενάριο του Stephen Glover, το εν λόγω έργο γυρίστηκε κρυφά στην Κούβα, ως επί τον πλείστον, και πρωτοκυκλοφόρησε στη διάρκεια του Coachella του 2019. Μαζί με τις υπερδιασημότητες στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, στην ταινία παίζουν επιπλέον οι Letitia Wright και Nonso Anozie.

Η πλοκή, σε γενικές, «spoiler-free» γραμμές, ακολουθεί τη ρομαντική περιπέτεια των Golver και Rihanna στο μαγευτικό Guava Island, μια περιπέτεια η οποία, όμως, θα διαμεσολαβηθεί και θα δοκιμαστεί από πολιτικές και κοινωνικές δυσχέρειες του νησιού.

Αν και χαρακτηρίστηκε ως ένα «τροπικό θρίλερ», βλέποντας κανείς την ταινία δε θα καταλάβει τη διάσταση αυτή του θρίλερ παρά μόνο στο τέλος, στο κομμάτι της αποκορύφωσης. Στο υπόλοιπο κομμάτι, η ταινία επενδύεται από πολυάριθμα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, από τον πόλεμο μέχρι τον πλουτισμό και τις συνθήκες εργασίες, άλλοτε άμεσα και άλλοτε πιο έμμεσα.

Παράλληλα, με αρκετά ιδιαίτερο και δημιουργικό τρόπο, η ταινία συνοδεύεται από μία σειρά με animations και voice-overs της Rihanna, θέτωντας τον προαναφερόμενο τόνο του «τροπικού», και ενδυναμώνοντάς τον με τα όμορφα, ατμοσφαρικά πλάνα της ταινίας στη συνέχεια.

Η πρωταρχική ιδέα πίσω από το project αυτό προτάθηκε από τον ίδιο τον Donald Glover στην Amazon χωρίς κάποιο σενάριο, και κατάφερε παρόλα αυτά να λάβει το πράσινο φως αμέσως. Στη διάρκεια της ταινίας διάρκειας 54 λεπτών, αναβιώνονται και μεταμορφώνονται τραγούδια του γνωστού ηθοποιού-τραγουδοποιού (όπως το πολυβραβευμένο This is America και το Summertime Magic) με τη βοήθεια της ταλαντούχας ομάδας παραγωγής.

Η ταινία ήδη συζητιέται από πολλούς αμερικανικούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς, τόσο για την παραγωγή και εκτέλεση της όσο και για την καινοτομία της σχετικά με το Amazon Prime Video, καθώς και για τις πιθανότητές της να λάβει υποψηφιότητα στα Emmys, στην κατηγορία Outstanding Variety Special. Το βραβείο αυτό απονέμεται στο πλαίσιο των Creative Arts Emmy Awards, συγκεκριμένα, για καινοτομίες στο χώρο οπτικοακουστικών δημιουργιών.

Η ταινία αυτή ήταν το καταλληλότερο ίσως project για τους δύο αστέρες να φέρουν στο προσκήνιο νέα μουσική, καθώς και οι δύο έχουν να κυκλοφορήσουν δίσκο από το 2016 (Awaken, My Love! για τον Childish Gambino και Anti για τη Rihanna).


Μάριος Μώρος

Γεννήθηκε το 1998 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη και σπουδάζει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Δραστηριοποιείται εθελοντικά σε πολιτιστικά και μη δρώμενα. Όντας στη σφαίρα αυτή, αρθρογραφεί για τα πολιτισμικά και έχει διατελέσει αρχισυντάκτης στο τμήμα του Ελεύθερου για το OffLine Post.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ