23.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήFinancial ReportFinancial Report: 25/3 – 29/3

Financial Report: 25/3 – 29/3


Της Μαρίστης Μπουρνουσούζη,

25/03: Κλειστό παρέμεινε το Χρηματιστήριό Αθηνών τη Δευτέρα λόγω της αργίας της εθνικής εορτής για την κήρυξη της επανάστασης του 1821.

26/03:  Παρά τη μεταβλητότητα που κυριάρχησε στην αγορά ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,57% στις 712,25 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 57,57 εκατομμύρια.

Δύο καυτά θέματα που επηρέασαν σοβαρά τις αγορές είναι πρώτον ο νόμος Κατσέλη ο οποίος έχει λήξει από τέλη του μηνός Φεβρουαρίου και όλοι αναμένουν το πλαίσιο το οποίο θα τον αντικαταστήσει και δεύτερον το ζήτημα των κόκκινων δανείων όπου η αγορά έχει ανεβάσει υψηλά τον πίχη στο ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

27/03:  Με μικρότερο ποσοστό κέρδους από την προηγούμενη μέρα έκλεισε ο Γενικός Δείκτης ο οποίος είδε τα κέρδη του να ανέρχονται στο 0,21 % ενώ στα 43,35 εκατομμύρια ευρώ ήταν ο τζίρος της ημέρας στο κλείσιμο της.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλοποίησης είδε οριακά τα κέρδη του στο 0,02 % ενώ ο τραπεζικός δείκτης ήταν ο μοναδικός που έκλεισε με άνοδο 1,34 %. Σύμφωνα με τους αναλυτές καθοριστικά για την πορεία του χρηματιστηρίου θα είναι τα αποτελέσματα των εισηγμένων.

Αναφορικά με τα κοκκινά δάνεια και τις τράπεζες ακόμα το τοπίο παραμένει θολό καθώς όλοι περιμένουν το νέο νόμο-πλαίσιο βάση του οποίου θα εξαχθούν και τα τελικά αποτελέσματα.

28/03:  Στις 713,66 μονάδες και με οριακή υποχώρηση 0,01 % έκλεισε ο Γενικός Δείκτης της Πέμπτης ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 48,2 εκατομμύρια ευρώ.

Τα ελληνικά ομόλογα παρέμειναν σταθερά με αποτέλεσμα η 10ετή έκδοση να κινείται στο 3,80. Αν δεν υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον η πολιτική για προώθηση επενδύσεων και προσέλκυση νέων επενδυτών μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει τη δεδομένη χρονική στιγμή για τη χώρα.

Τους επόμενους 3 μήνες  άλλωστε το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσουν οι πολλές εκλογικές διαδικασίες και αναμετρήσεις, με κυρίαρχα θέματα φυσικά τον νόμο για την προστασία πρώτης κατοικίας αλλά και τη διαπραγμάτευση μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα της δεύτερης, αλλά και της τρίτης αξιολόγησης.

29/03:  Στο 17,62 % έφτασαν τα κέρδη του χρηματιστηρίου το πρώτο τρίμηνο του 2019. Αυτό σημαίνει πως το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 25,6%.

Στα ημερήσια στατιστικά ο Γενικός Δείκτης της Παρασκευής έκλεισε με κέρδη 1,08 % και 721,37 μονάδες ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 73,7 εκατομμύρια ευρώ. Τα κέρδη του τραπεζικού δείκτη είδαν τα ποσοστά τους να αυξάνονται κατά 2.23% και 552,20 μονάδες ενώ οι τράπεζες μπαίνουν σιγά σιγά στο στάδιο εξυγίανσης των NPEs.

Σε συγκεντρωτικά εβδομαδιαία νούμερα ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,85%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε άνοδο της τάξης του 3%. Αντίθετα σε επίπεδο μήνα ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,95% με αποτέλεσμα η φετινή χρονιά να έχει μόνο ανοδικά αποτελέσματα ανά μήνα στο κλείσιμο τους.


Μαρίστη Μπουρνουσούζη

Γεννήθηκε στο Αμαρούσιο Αττικής το 1994 και μεγάλωσε στην όμορφη Κάρυστο. Απόφοιτη της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Λάτρης των ταξιδιών, των χαμογελαστών ανθρώπων και του ευ ζην! Της αρέσει η παρατήρηση και η συγγραφή ενδιαφερόντων θεμάτων και αυτή είναι και η σύνδεση της με το OffLine Post.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ