18.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΓνώμηΚαι η Ζωή “πλέει” ενάντια της κυβέρνησης

Και η Ζωή “πλέει” ενάντια της κυβέρνησης


Της Γιώτα Κοσκινά,

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κόρη του τέως προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου εκλέχτηκε βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά το 2012. Μετά την σύναψη δανειακής σύμβασης (τρίτο μνημόνιο) από την πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα το 2015, η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαχώρισε την θέση της από το κόμμα και κατέβηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ως υποψήφια με τη νεοσυσταθείσα «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, η οποία έλαβε 2,9% και ως εκ τούτου δεν κατόρθωσε να μπει στη Βουλή. Τον Απρίλιο του 2016 ανακοίνωσε την ίδρυση νέου κόμματος με το όνομα «Πλεύση Ελευθερίας», του οποίου και είναι Πρόεδρος.

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2015, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με κοινοβουλευτική πλειοψηφία-ρεκόρ (235 ψήφους σε σύνολο 298 παρόντων). Έγινε η νεαρότερη Πρόεδρος στην ιστορία του Κοινοβουλίου. Κατά την προεδρία της συγκροτήθηκε επιτροπή έρευνας της δημιουργίας και της διόγκωσης του ελληνικού δημοσίου χρέους, ενώ προέδρευσε μεταξύ άλλων σε επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. Μερίδα βουλευτών της αντιπολίτευσης, αλλά και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, την είχαν επανειλημμένως κατηγορήσει για παραβίαση των κανονισμών της Βουλής.

Έπειτα λοιπόν, από τέσσερα περίπου χρόνια όπου έχει φύγει από το ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα το οποίο αν μη τη άλλο ήταν κομβικής σημασίας για την ίδια και την οικογένειά της, αν αναλογιστούμε ότι ο πατέρας της ήταν πρόεδρος για πολλά χρόνια του Συνασπισμού και η ίδια μετέπειτα εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο Eλληνικό Kοινοβούλιο με αυτό το κόμμα, ενώ έχαιρε και της υποστήριξης ώστε να λάβει το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, έρχεται να εναντιωθεί σκληρά στο ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο το Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ πριν από λίγες ημέρες αναφερόμενη στην κυβέρνηση Τσίπρα, είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να απαλλαγούμε από τον Καρνάβαλο που μας κυβερνά». Η κυρία Κωνσταντοπούλου τα έβαλε με τους πρώην πολιτικούς της συντρόφους, μη διστάζοντας να χαρακτηρίσει «απατεώνα» τον Αλέξη Τσίπρα. «Οι απατεώνες πάντοτε πείθουν, γιατί αν δεν ήταν απατεώνες, δεν θα έπειθαν» είπε χαρακτηριστικά η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Εν συνεχεία δε, η κυρία Κωνσταντοπούλου με αφορμή την εισαγγελική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά το περασμένο καλοκαίρι στο Μάτι Αττικής, επέμεινε ότι οι κατηγορίες θα έπρεπε να είναι σε κακουργηματικό βαθμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ως υπεύθυνους τόσο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και όλους όσους συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, τη μοιραία νύχτα της 23ης Ιουλίου 2018, κάνοντας ότι δεν γνώριζαν για νεκρούς, παρότι έχει αποδειχθεί το αντίθετο. Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έβαλε στο «κάδρο» των υπευθύνων πολλούς παλαιούς της συντρόφους όπως το κ.Σκουρλέτη, κ.Τόσκα, κ. Φάμελλου,κ. Πολάκη , ενώ δεν εξαίρεσε από το «κάδρο» των ευθυνών και την περιφερειάρχη Αττικής, κ. Δούρου. Τέλος, χαρακτήρισε ως «κούφια» την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, υποστηρίζοντας εκ νέου ότι θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη φονική πυρκαγιά και την έλλειψη συντονισμού τη μοιραία νύχτα.

Η επίθεση ενός πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση και τον ίδιο το πρωθυπουργό δεν αποτελεί κάτι πρωτοφανές. Αρκεί μόνο να θυμηθούμε την σφοδρότατη επίθεση στο πρωθυπουργό του Αλέκου Αλαβάνου, ενός ανθρώπου που στήριξε και βοήθησε τον Αλέξη Τσίπρα στα πρώτα του πολιτικά βήματα. Βλέπουμε, λοιπόν όλο και περισσότερα πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και πρώην συνεργάτες και συνοδοιπόρους του πρωθυπουργού να εναντιώνονται στη πολιτική πορεία και στη λήψη των κρίσιμων πολιτικών αποφάσεων που λαμβάνει ο κ.Τσίπρας κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως πρωθυπουργός.

Τις πταίει άραγε;


Γιώτα Κοσκινά

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε το 2016 από το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με κατεύθυνση την Πολιτική Επιστήμη. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο μεταπτυχιακό με τίτλο «Πολιτική και Διαδίκτυο» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως επικοινωνιολόγος.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώτα Κοσκινά
Γιώτα Κοσκινά
Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε το 2016 από το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με κατεύθυνση την Πολιτική Επιστήμη. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο μεταπτυχιακό με τίτλο «Πολιτική και Διαδίκτυο» του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως επικοινωνιολόγος.