19.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Αρχική#Overcome#Overcome, πράξη τέταρτη: Καινοτομία

#Overcome, πράξη τέταρτη: Καινοτομία


Του Ραφαήλ Κανελλόπουλου, 

Είμαι κι εγώ ένας νέος. Ένας τελειόφοιτος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και ασχολούμαι ενεργά με την αυτοδιοίκηση. Από μικρός είχα μια τάση να προβληματίζομαι με μικρά καθημερινά προβλήματα τα οποία όλοι πάνω κάτω αντιμετωπίζουμε αλλά πάραυτα δεν υπήρχε ακόμη κάποια λύση. Το μυαλό μου γέμιζαν κάθε φορά ατελείωτες ιδέες και μια ασυγκράτητη θέληση για καινοτομία.

Καθώς όμως οι ωραίες ιδέες, η καινοτομία και η θέληση δεν αποτελούν πράξεις από μόνες τους και ταυτόχρονα δεν “κοιτούν”, δημιούργησα την εφαρμογή e-night (Google Play StoreApp Store) .

Εμβαθύνω λιγάκι περισσότερο όσον αφορά τα προαναφερθέντα καθημερινά προβλήματα. Αν και δεν αποτελώ υπέρμαχος των νυχτερινών εξόδων ή των “πάρτι”, τις φορές που αποφάσισα και εγώ να βγω, όταν με την παρέα μου θέλαμε να κάνουμε μια κράτηση σε ένα μαγαζί έπρεπε να βρούμε άλλους πιο “παραδοσιακούς” τρόπους όπως είναι τα γνωστά PR.

Η δεύτερη αφορμή υπήρξε ασφαλώς και η ευρύτερη ανάδειξη εφαρμογών που συνδέουν τον πελάτη με μια συγκεκριμένη υπηρεσία. Για παράδειγμα, εάν θέλεις να φας κάτι, μπαίνεις στο e-food. Εάν θέλεις γρήγορα ένα ταξί, τότε μπαίνεις στο taxi beat. Στην περίπτωση που θέλεις να αγοράσεις κάτι θα σκεφτείς το skroutz. Εάν έχεις σκοπό στο μέλλον να κάνεις κάποιο ταξιδάκι στο εξωτερικό, τότε το μυαλό σου πάει αμέσως στο booking, στο hostelworld, στο trivago και ούτω καθεξής. Νομίζω έγινε εμφανής η ιδέα μου.

Παρ’ όλ’ αυτά, δεν υπήρχε τίποτα παρόμοιο για την νυχτερινή έξοδο με την παρέα σου.

Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω μια εφαρμογή την οποία θα την ανοίγεις, και θα έχεις μια ολοκληρωμένη λίστα με τα μαγαζιά της Αθήνας, θα μπορείς να δεις τιμές και τοποθεσίες, και θα κάνεις απευθείας online την κράτηση σου. Επιχείρησα δηλαδή να συνδέσω αμέσως, δίχως ενδιάμεσα άτομα, το ενδιαφερόμενο άτομο απευθείας με το μαγαζί.

Για να πείσω ωστόσο τον ενδιαφερόμενο πελάτη πως εγώ είμαι εκείνος που ψάχνει, ή για να το πω πιο σωστά η εφαρμογή που ψάχνει, εξασφάλισα διάφορα προνόμια για εκείνον που θα διαλέξει την εφαρμογή μου. Με κάθε κράτηση, εξασφαλίζονται για το άτομο διάφορα “δώρα” όπως είναι μια κανάτα σε κάποιο κλαμπ ή λουλούδια σε κάποιο κέντρο νυχτερινής διασκέδασης.

Μια απ’τις πολλές λειτουργίες της εφαρμογής, και η πιο χρήσιμη ίσως, είναι τα φίλτρα. Μπορεί κάνεις να συμπληρώσει την επιθυμητή απόσταση από τα ΜΜΜ ή τι θα ήθελε να ακούσει ή ακόμη και πόσα είναι διατεθειμένος να ξοδέψει. Δεν νομίζω να υπάρχει χειρότερο για μια κοπέλα απ’το να περπατήσει ένα χιλιόμετρο με τα πόδια… και τακούνια.

Έως τώρα ο κόσμος έχει υποδεχτεί πολύ θετικά το e-night. Η εφαρμογή έχει κυκλοφορήσει από τον Νοέμβριο του περσινού έτους αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν ήδη 2.000 downloads σε Android και iOS ενώ οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν ξεπεράσει τους 500.

Κάποιοι δηλαδή έχουν κατεβάσει την εφαρμογή, αλλά περιμένουν να κάνουν την εγγραφή τους λίγο πριν αποφασίσουν πως θέλουν να βγουν.

Σε ότι αφορά τα μαγαζιά, αυτή τη στιγμή όλα βρίσκονται στην Αττική, αφού από εδώ ξεκίνησα. Αυτήν την στιγμή, στην εφαρμογή, υπάρχουν 21 μαγαζιά τα οποία είναι μερικά από τα μεγαλύτερα brands στην Αθήνα. Ευελπιστώ ωστόσο, σε λίγο καιρό, να συμπεριλαμβάνονται πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη κλπ.

Ποιο θα ήταν το μήνυμα μου προς άλλους νέους σαν και μένα με δίψα για καινοτομία;

Η αλήθεια είναι πως αυτή είναι μια είδους ερώτηση-παγίδα. Καλούμαι να απαντήσω σε μια γενική ερώτηση η οποία μπορεί να έχει άπειρες μορφές στην πορεία της καθώς η καινοτομία δεν μπορεί να κλειστεί σε έναν απλό ορισμό. Αν ωστόσο μπορούσα να δώσω μια συμβουλή, η οποία με βοήθησε και εμένα, είναι να υπάρχει άφθονο πείσμα. Να υπάρχει μια ακατέργαστη θέληση και επιθυμία για επιτυχία η οποία θα μείνει αναλλοίωτη ανεξάρτητα τις δυσκολίες και τα σκαμπανεβάσματα. Τίποτα Δεν υπήρξε εύκολο έως τώρα και σίγουρα έπονται πολλά δυσκολότερα. Αυτή είναι ωστόσο η γλύκα της επιτυχίας. Αυτή η εξαίσια γεύση της νίκης όταν τερματίζεις τον μαραθώνιο κούρασής σου ματωμένος και καταϊδρωμένος αλλά ξέρεις ένα… τα κατάφερες.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ