22.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΜουσικήΠοια άλμπουμ μουσικής να περιμένουμε το 2019;

Ποια άλμπουμ μουσικής να περιμένουμε το 2019;

Του Μάριου Μώρου,

Ήδη στον πρώτο μήνα του 2019, έχουν αποκαλυφθεί πολλές πληροφορίες σχετικά με τα επόμενα βήματα των μεγαλύτερων ονομάτων της μουσικής σκηνής. Η φετινή χρονιά φαίνεται να έχει ανεβάσει τον πήχη, καθώς δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες-τιτάνες που πρόκειται να κυκλοφορήσουν νέους δίσκους μέσα στους επόμενους μήνες.

Η δισκογραφική Polydor, σε ανάρτηση της στο Instagram που διαγράφηκε άμεσα, αποκάλυψε τα ανερχόμενα projects για καλλιτέχνες όπως: Kendrick Lamar, Lana Del Rey, Lady Gaga, Madonna, Black Eyed Peas, Selena Gomez, Billie Eilish, Carly Rae Jepsen, Zedd, Jamie Commons, DJ Snake, Schoolboy Q, Bad Child και Tove Lo.

Ήδη γνωρίζουμε ότι ο επόμενος δίσκος της Madonna θα είναι πολιτικά χρωματισμένος, και αντίστοιχα, ο δίσκος της Del Rey θα κυκλοφορήσει με το όνομα Norman F*cking Rockwell, εμπνευσμένο από τον ομώνυμο Αμερικανό ζωγράφο και συγγραφέα.

Παραδοξικά, μόλις 5 μήνες και 22 ημέρες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου της δίσκου, η Ariana Grande θα βγάλει το νέο της άλμπουμ, “thank you, next”. Παρά το γεγονός ότι η τραγουδίστρια δεν άφησε το Sweetener να αναπνεύσει και να δοκιμαστεί στο χρόνο, οι αλλεπάλληλες κυκλοφορίες τραγουδιών της μόνο κέρδη της έχουν φέρει, καθώς, εμπορικά, βρίσκεται στην ακμή της καριέρας της.

Επίσης λίγους μήνες μετά το τελευταίο τους δίσκο, η μπάντα 1975 θα κυκλοφορήσει το sequel του “A brief inquiry into online relationships”, που θα ονομάζεται “Notes on a conditional form”.

Μετά από χρόνια, αναμένεται o Hozier, η Ellie Goulding και οι Coldplay να φέρουν στο προσκήνιο τα νέα τους τραγούδια. Για τον Hozier, θα είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος μετά το 2014, ενώ για το βρετανικό συγκρότημα Coldplay, ο πρώτος από το 2015. Τέλος, η Ellie Goulding, σε πρόσφατη συνέντευξη της, ανήγγειλε την επιστροφή στις ρίζες της, με έναν δίσκο ο οποίος γράφτηκε ολωσδιόλου από εκείνη.

Τέλος, από τις πιο αναμενόμενες, πιθανώς, επιστροφές στη μουσική σκηνή για φέτος θα είναι αυτή της Rihanna, όπως η ίδια δήλωσε στο προσωπικό της Instagram, και της Adele. Για την τελευταία, το επικείμενο άλμπουμ τη βρίσκει σε μια διάθεση πειραμαστιμού και ρίσκου όσον αφορά τον ήχο και τη μουσική της κατεύθυνση της. Κριτές και μελετητές του αντίστοιχου χώρου αναμένουν για το αν ο δίσκος της θα φτάσει τα ακραία ποσά πωλήσεων των προηγούμενων της άλμπουμ.

Μάριος Μώρος

Γεννήθηκε το 1998 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη και σπουδάζει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Δραστηριοποιείται εθελοντικά σε πολιτιστικά και μη δρώμενα. Όντας στη σφαίρα αυτή, αρθρογραφεί για τα πολιτισμικά και έχει διατελέσει αρχισυντάκτης στο τμήμα του Ελεύθερου για το OffLine Post.

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ