18.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

1η Ιανουαρίου


Του Παντελή Ζηβόντση,

1822: Ψηφίζεται από την A’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου το πρώτο Ελληνικό Σύνταγμα. Στην Εθνική Συνέλευση της Επιδαύρου γράφτηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας και ορίστηκε ο τρόπος της προσωρινής λειτουργίας του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους. Καθορίστηκε επίσης το γαλάζιο και το λευκό ως τα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

1959: Την “Πρωτοχρονιά της Ελευθερίας” ο δικτάτορας της Κούβας Φουλχένσιο Μπατίστα ανατρέπεται από τις δυνάμεις του Φιντέλ Κάστρο.

1995: Ιδρύεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου. Αποτελεί τον μοναδικό διεθνή οργανισμό που ασχολείται με τους κανόνες που διέπουν το εμπόριο μεταξύ των χωρών. Σκοπός του οργανισμού είναι η διευκόλυνση τόσο των παραγωγών αγαθών και υπηρεσιών,  όσο και εξαγωγέων και εισαγωγέων. Η Έδρα του Οργανισμού βρίσκεται στην Γενεύη της Ελβετίας και σήμερα αριθμεί 164 κράτη – μέλη.

2001Η Ελλάδα εντάσσεται στη ζώνη του ευρώ την 1 Ιανουαρίου 2001 σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECOFIN) στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία στις 19 και 20 Ιουνίου 2000. Η αμετάκλητη ισοτιμία μετατροπής της δραχμής σε ευρώ ορίστηκε σε: 1 ευρώ=340,750 δραχμές. Μέσα στο επόμενο δίμηνο το ευρώ θα είχε αντικαταστησει οριστικά τη δραχμή.

Παντελής Ζηβόντσης

Γεννημένος στην πόλη των τεχνών, την Φλώρινα, το 1998. Φοιτητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα προσομοιώσεων τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. (Μ.Β.Ε, ΠΠΣΚ, M.U.N). Έχει αναλάβει το πόστο του υπεύθυνου προώθησης στο OffLine Post.

 

 

TA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ